Ik ben Martijn Koonings. Na 13 jaar werkzaam te zijn geweest in het bedrijfsleven, heb ik in 2012 de overstap gemaakt naar het Voortgezet Onderwijs.

Door trainingen en opleidingen heb ik ervaren dat ik veel voldoening haal uit het helpen ontwikkelen van anderen. Ik ben les gaan geven in technische praktijkvakken op een VMBO school. Hierbij vind ik de omgang met de leerlingen en hun ontwikkeling als mens minstens zo belangrijk als hun professionele ontwikkeling.

In 2013 ben ik samen met een aantal collega’s op school gestart met een eigen schoolbreed antipest programma dat we periodiek succesvol uitvoeren met onze leerlingen. De ontwikkeling van dit programma was tevens onderdeel van mijn scriptie (Pesten op school) waarmee ik mijn opleiding Psychosociale Begeleiding in 2015 heb afgerond. Voor ouders verzorgen we ouderavonden over mediawijsheid.

Als lesgever en begeleider van kinderen maar ook als vader van twee zoons merkte ik dat hier een toenemende behoefte aan was. Om die reden ben ik, naast mijn werkzaamheden op school, training en begeleiding gaan geven bij het omgaan met pesten en mediawijsheid aan diverse doelgroepen binnen PO en VO.

Uiteindelijk heeft dit geresulteerd in de start van mijn onderneming begin 2019. 

In mei 2020 ben ik de samenwerking aangegaan met Bureau Jeugd & Media waar ik met veel plezier mee werk en voor werk. Deze samenwerking zie ik als winst voor beiden; ik kan mijn expertise en ervaring delen maar krijg tevens de kans om van andere professionals te leren. En dat komt uiteindelijk onze doelgroep ten goede.

Kort CV:

2020 – heden      Spreker en Trainer bij Bureau Jeugd & Media
2013 – heden      
Trainer en Coach bij omgaan met pesten en mediawijsheid
2012 – heden      
Praktijkinstructeur bij het Reeshof College in Tilburg
1999 – 2012        Diverse operationele, commerciële en leidinggevende functies in het bedrijfsleven


Opleidingen:

2019                      Nationaal MediaCoach aan Nationale Academie voor Media en Maatschappij in Utrecht
2010 – 2015        
HBO Psychosociale Begeleiding aan SPSO in Utrecht
2006 – 2010        
Trainingen op gebied van persoonlijke ontwikkeling en coaching
1995 – 1999        
HTS Chemisch Technologie in Enschede

Op mijn LinkedIn pagina vind u meer info.